Misi Berjaya!!

Assalamualaikum w.b.t Semua Pembaca yg Disayangi 
Harini nak kongsikan satu kejayaan 'Ceh' hahahaXD
Sebelum tuh jgn lupa tinggalkan 'JEJAK' , 'FOLLOW' , "ASK.FM" okeyh?
nad mulakan Entri baru dengan 
    Bismilahirohmanirahim..


Nad nak cerita yg nad dpt turunkan berat badan pada bulan puasa btw Nad nih baru 16 tahun rasa cam x patut berat Nad mcm tuh..before this berat Nad mencecah 57 kg (paling beratlah ni)
tapi Nad x nampak sangat berat sbb tinggi nad atas 160+ cm ..
Kerana nekad Sangat Nak kurus , Nad cari ape yg Nad Boleh lakukkan sebagai pelajar dan tak menjejaskan pembelajaran Nad..
Tapi satu jelah pantang yg teruk..yelahh Orang Malaysia nikan makan nasi ??
so Nad kene stopkan makan Nasi tapi nad langgar jugak pantang tuh . tapi Nad amek kuantiti yg sedikit sebab mak kata muka dah pucat lesi dan mak suh makan. . mak mmg x bgi Nad Diet *diet kew?? :P haha
dah beberapa hari tak makan nasi harini Nad makan sikit time sahur tadi..
first buat , nemang dugaan sungguh
tapi nad x terus mengejut tak makan nasi *Mau pengsan
nad amek nasi tipulah nad x mkn btw kuantiti yg sedikit contoh 1 sudu
tapi Nad pentingkan sayur dan buah-buahan *Tuh Penting WAJIB!!
now Berat Nad 51 kg from 57 kg
boleh lah beraya pakai cecantik ye idokk?? nad nak kongsikan jer.. kalau tak berminat saya tidak kisah :)
jgnlah tibai mcm2 time raya x ker rugi selama nih awak kuruskan tuh???
nad nak kongsikan jer.. kalau tak berminat saya tidak kisah :)

Tips kurus bulan puasa :)

- buat diari makan setiap hari dan buat akur janji *Taknak buat akur janji pown tak per btw Nad buat :)
- buat target
- check berat sebelum berdiet dan tulis dalam diari
- lilit pinggang , pinggul , peha dan betis (pinggang je pon dah ok dah)
- Tak boleh makan Nasi
 (tak tahan sangat makan satu sudu or dua or tiga) tpi jgn sllu buad
- gune piring bile makan
- minum air masak dgn banyak
- exercise cnth : lompat bintang (Nad suggest nak seronok tiru korean menari tak pown cari senam robik kat "AwakTube" haha Youtube
- Roti tak boleh *Nad Langgar jugak skali :P
- telur boleh makan ( sbb telur ade 1-1.5 kalori )
- nak kurus sebenarnya kene bawah 60 kalori makanan sehari..
- Nad kan pelajar sekolah so , nad nmg
naik tangga tingkat 4 selalu (isnin-jumaat) so , Nad exercise Lompat Bintang Je
- kalau jaga pantang gerenti lebih lagi dpt turunkan
-ayam , daging , ikan tak bersalut tepung dan minyak banyak (KFC,MCD) dilarang sama sekali *Tapi Nad Telan jugak hari tu
- nak cepat kurus buat skipping *my opinion lah :)
- cheese semua kebenda bgi Nad x payah makan lah..
- makanan bergula especialy Air Berkabonat.. tak tahu?? alahhh , Air Cola Cola, Mirinda tuh  *terliur habaq hang

Nad nih jenis Rangka Besar , so kalau nad berat mcm ni pun still nmpk cam besar..
nad masih nak turunkan berat sehingga 48 kg *Target . tapi Nad dah bersyukur dpt berat cam nih.. tak tau lah betul ke tak berat nih sbb penimbang kat rumah tuh 'Mental' sikit penimbang lama kan? maybe berat kurg lg or 52 kg :)

'kalau betul nak pasti akan berjaya"
"dimana ada kemahuan disitu ade jalan"


GoodLuck :)

Comments

Popular posts from this blog

Jejaka/lelaki Idaman

New life and new feeling

Without You !