Posts

Showing posts from May, 2013

The Airport with Love

Image
Assalamualaikum isterest tak cerpen yang baru dibuat?? hehe baru jer kan?? kadang2 cita dia best kat tengah2 nieh tgh buat pekse dah abeh okeyh nieh sambungan terus bab 3 
alhamdullilah dapat jugak siapkan bab 3  nieh Selamat membaca



bab 3
‘ape yang di nak cakap sebenarnya?’ “Arhhhhhhh! “serentak dengan gadis yang berkemban itu “ who are you , why you ape pulak nak cakap ni? Errr err “ “Saya minta maaf , bilik awak dengan saya sama lah . saya Nur Aizara “sedikit tergelak tapi segan “ tak pe – tak pe awak keluar kejap saya nak tukar baju “kelang kabut “ okay”dengan langkah ke luar bilik” “errr , gadis kekampungan tuh x reti ketuk pintu kew??” ‘ ingt tak de org tadi..’ Eiykkk.. bunyi pintu dibuka “masuk lah”sedikit menjeling “okey” sambil memberi sekuntum senyuman “maaf saya terjerit kat awak tadi, awak tau ke tak yang bilik awak ni ade penghuni lain jugak?”sedikit kasar “sorry, saya tak tahu ! pengetua lupa nak bgi tahu,dia sebok sangat tadi”menjawab dengan serba salah Keadaan senyap s…

The Airport With Love

The Airport With love bab 2


Bermulanya perjalanan di curtin university of technology ‘Maaih , cantik nyer!!’ “Assalamualaikum,awak pelajar sini ke?” ‘hah ? Assalamualaikum sape tuh , sape tuh ?’ terus memusing kebelakang dengan kelang kabut “Waalaikummusalam “ wahh hensemnya orang ni , orang kita ! macam izzue islam pown ade melting laa! Terdengar sedikit tawa lelaki ini.. siapa dia nie? “ kenapa pandang saya cam itu? , by the way I am Syah , Mohd Shah Redza.” Menguntum kan senyuman ‘arhh lagi sekali !’ “ouh, haha ape tadi soalannya? Ouh ok ingat aah saya pelajar sini . nak tengok saya kenal ke tak! Tu aje jagan perasan pulak yer” ‘pandai aq cover but gagap lak cakap tadi ‘ ‘hurmm pandai gadis ni membalas , dari kampong agak nyer tapi cantik macam Neelofa pown ade mata coklat arh gadis membuat aq tertawan ‘ “nama awak?” “ouh lupa pulak , saya Zara . Nur Aizara” “baru sampai kew?” “tak lah dah lama dah , pukul 5 pagi tadi tapi dalam mimpi lah” ape ko ni wat lawak pulak “haha, okay. D…

The Airport With Love

Image
Kisah 1

“Tahniah  mak ucapkan pada kamu , Zara” “terima kasih mak” “sama-sama nak,jaga diri baik-baik yer sayang” “mak juga , jangan lupa makan ubat tu. Zara pergi dulu mak” Dengan rasa berat hati meninggalkan ibunya dari kampong tuk pergi merantau ke Negara orang. Yer Perth ! Negara itu yang akan dijejak selepas ini . Terasa rindu pula bersemi walaupun hanya 4 jam dari KLIA Malaysia ku Tanah bertuah ke  Perth . ‘huh, ni ke perth? . cantiknya….’ Bersahaja didalam hati “excited Nampak? , u ni spa nama? Ade pape ke datang Perth ni? , eyh lupa lak ! saya Nelly , nazliana panggil je Nelly selamat berkenalan “ dengan nada bertanya Membuka earphone di telinga “hai , ingat orang putih nak balik ke Negara sendiri tadi . haha . pape pon saya Zara , Nur Aizara . hurm excited tak de lah sangat tapi teringin nak jejak kaki kat sana. Saya datang sini Untuk sambung pelajaran degree memandangkan keputusan pelajaran bagus saya layak dipilih untuk ke Universiti ni dengan bantuan kerajaan, Alhamdull…

Nak buat cerpen !

Image
Assalamualaikum kawan -kawan yang diredhai Allah taala.. dan hye kepada pembaca - pembaca Un - Muslim . saya harap anda semua sihat 2 yer hohoXD lepas baca nie jgn lupa tinggal jejak yer ^^


lama jugak nad x post update kan?
harini nak post sal Cerpen nampak tak tajuk atas tuh?  HAHAXD Nad ade lah wat cerpen2 tpi kebanyakkan nyer dibuang begitu sahaja tanpa hasil *sbb kekosongan idea Nad rasa nak post idea -idea yang boleh dikongsikan bersama .. :D hehe Insha Allah kalau Nad rajin . Nad akan hantar cerpen kat dalam blog nad lepas nie nad nak update cerpen bersambung A.Ka Novel pendek dan ringkas Nad nmg malas nak buat panjang 2 kadang2 tuh bila buat cerpen berserabut otak nak buat macam2 tpi satu pon tak jadi..pasni nad nak update cerpen tuh yang bertajuk The Airport With Love .. hehe Jiwang yang pasti cite Insha Allah best harap dapat responden yang baik. nad sekarang tengah menjalani peperiksaan pertengahan tahun hopes dapat yang terbaik Aminn.. Klu Pmr nnty kemungkinan jarang online for upd…