Posts

Showing posts from 2012

Tips ;)

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera..
nad mulakan pembicaraan dengan bismilahirohmanirahim..
sebelum baca topik ni , korg jgn lupa tinggalkan jejak anda di "The Words" & jgn lupa memollow oke ^^

oke! hei ape kabar korg sume??sihat? nad disini alhamdullilah sihat hehe:)
dah brpe hari nad x on9 bloggies nieh!
harini nak bagi tips2 yg Insya Allah boleh digunakan...

tips2 berlainan tuk arini..

1) Tips Muka
----tepung jagung,air panas,asam jawa-----
mula2 amek air panas nthen korang masukkan  asam jawa*pastikan buang biji oke?
pas2 korg letak tepung jagung .. kebelakang jap air tuh jgn banyak sangat oke? pas2 kacau sampai tepung x jadi ketulan... nieh untuk muka jadi buat macam mask letak kat muka tunggu sampai kering baru basuh yer~ ..^_^

2) Tips hati
hati nieh nak bagi bersih ialah solat ,mengaji, dan beramal soleh ler~

3) Tips cinta
hurmm.. jadi diri sendiri dan perbetulkan sifat yang tak baik.. yang penting jangan hipokrit..

4) Tips cemerlang
hurm hurm hurm rajin berd…

Kembali Ke Sekolah!!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera!

nad mulakan pembicaraan dengan bismilahirohmanirahim..sebelom baca nieh tinggalkan jejak anda di "The Words" yer!! selamat membaca!!

Oke, eyh Nape aq tunjuk baju nieh?? aq tunjuk baju ni sal , taun depan aq pakai baju putih... eyh korg pelik?? aq sebelom nieh bukan pakai baju putih but baju ungu b'coz aq pengawas P.R.S hehehe
aq nieh dah lah jenis yg segan nk tampil baru.. yelah pengawas 2 taun pas2 kene apply agi.. aq pown agak takut.. takut salah info...karang aq je yang pakai baju putih dorg pakai baju ungu.. bapok segan aq nnty! awal2 taun aq pkai baju putih selang pakai baju ungu.. baju putih aq x banyak!!!..
hurm.. taun dpn aq stay dok kls same tpi no nyer berbza ngan kelasnya heheheXD
PMR taun depan gudluck for me and Batch PMR taun depan gila takut!!!! doakan kami Batch Last PMR berjaya hingga ke akhir! Aminn..


                                                                thank for read..sincered by
Nad Blogger98

tak ada tajuk..

Image
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera
Nad mulakan pembicaraan dgn bismillahirohmanirahim..sebelom tu nnty korg tinggalkan jejak korg di the words oke!! :)

tengok tajuk pelik ann?? hoho.. mmg x der tajuk pown! x der idea sgt lah... arini nk citer ape pown enggak tau donk.. heheXD cite sal BOLA nk??


tengok bola x semalam?? aq sebenarnya x tgk sbb adehal..eheheXD aq balek2 dpt tau singapura(3) vs thailand(1) .. tahniah Singapura senanye aq x sokong mne2 pown but aq geram main tipu Thailand ari2 terpaksalah aq sokong Singapura hurmm... hehe gn marah!! aq gila geram ngan reff comel dari korea uwh muka dia agak tembam sampai ramai nak tumbuk dia HAHAHAXD.. xperlah x der rezeki tuk Malaysia taun nie.. walaupun Malaysia kalah.. Malaysia kalah dengan Maruah.. Thailand menang dengan Rasuah!


Walau ape2 pown kami TETAP SOKONG HARIMAU MALAYA dan HARIMAU MUDA!!!

Eyh Cinta?

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Nad mulakan pembicaraan dgn bismilahirohmanirahim...

gambar contoh sahaja jgn ikut yer! suami isteri x per..

Oke.. korg tgk tajuk mesti faham kan?? arinie Nad nk citer pasal cinta..
 cinta nieh ada banyak katogeri sebenarnyer.. ada cinta monyet.. cinta main2..cinta sejati..cinta pada ilahi.. huh? banyak right??

Nad pown pernah bercinta dengan budak di fb gak xpi x lama lah.. bercinta sekali jer alah, cinta monyet hehe:) dier tuh ensem mna leh ngan nad.. nad x lawa , x pandai mana pown .. hehe tapi semua org berhak merasa cinta.. tapi kita ada juga x berhak cinta jika.. example cinta sesama lelaki..cinta sesama perempuan..dan banyak lagi..

lelaki ada 1 nafsu 9 akal , wanita ada 9 nafsu 1 akal..
( Kisah Rabiatul Adawiyah dan Hasan Al-Basri)
Rabiatul Adawiyah : Hai Hassan,dalam berapa bahagiankah Allah menciptakan akal?
Hasan Al-Basri : 10 bahagian,9 untuk lelaki 1 untuk wanita.
Rabiatul Adawiyah : Dalam berapa bahagiankah Allah menciptakan nafsu?
Has…

We Are Gang!

Image
setiap hari, setiap jam, ko selalu wat aq sakit hati tapi aq ttp sayang kau abang !
walaupun ko selalu sakitkan hati aq .. tetapi ko lagi banyak menolong dri menyakitkan hati aq..
seburuk2 mana kau..sehandsome2 mana kau..sejauh2 mana beza umur kau ngan aq  .ko ttp  sedarah dgn aq..

Kring..Kring

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera

huh? update pagi2 bute agi? hehehe pagi2 jelah aq ada masa..
klu korg tgk tajuk mesti korg tau kan ape maksudnyer?? XTAHU?? harini kcite psl telefon tpi nieh bkn cite psl telefon bimbit yg selalu korg pkai tuh mcm Iphone, samsung Galaxy n lain2..
tapi ni citer sal  Telefon Rumah .. tadikan ada orang call telefon rumah  lama gak dier berdering.. keluarga tengah tidur aq pown angkat lah.. x der org nyaut dengar bunyi krek2 *bunyi tv x der channelhuh! giler x ngeri denta dentumgak jantung aq time nyaut pangilan tak tau dri siapa uwh..
huh biarjerlah kan?? jgn dihirau sgt bye tu jer nk bgi tau..

~Kongsi (1)~

Image
Assalamualaikum..

pagi2 bute neh sempat agi aq update blog nieh! aq sebenarnya nk cite pasal movie Drama yg aq suke tengok taiwan , korean, japanese,melayu & lain2 heheheXD xpi x der lah semua nk tunjuk right? bile2 nnty tunjuk lagi okeh?? kali ni aq nk tunjuk 4 terbaru lah jugak aq tengok..

                                                                    Miss Rose
arh!! cite nieh best! hero dier pown handsome, heroin pown lawa! citer dier bnyak konflik gak.. hurm tak tgk sampai abes lagi.. jom pegi tgk kat epdrama pown boleh tgk :)

Full House take 2
heheXD ramai yg menyangka cite ini dibintangi oleh rain kan?? tapi sbnrnya hero dan jln cerita juga sudah berlainan! cite ni best sebenarnya x tgk x tau right?? hero dier handsome sebnrnya (no min woo ) tpi dier kan kene blkun ikut watak kene lah buad rambut cam 2..ape2 pown tengoklah~

                                                                  Akumu- Chan
Timme to cerita jepun lak.. citer ni paling terbaru diantara diatas yg aq tgk…

Huh! Penat !

Assalaualaikum & selamat sejahtera!

hei semua ape kabar?? sehad?
aq kat sini sehad dan x berapa sihad lah. heheheXD
huh semua tgk tajuk "Penat"ape yg dimksdkan budk nieh??
sbnrnya arini g umah org kawen dan buad blog kakak -> http://chomelian.blogspot.com/
lbh kurg 4 jam gak nk siapkan dier pnyer blog.. huh!~ sakit badan aq mengadap dpn lappy nieh.. hoho.. g umah org kawen lak 'SESAT' lah seb baik x sesat lama. tdi balek pon ngan kakak dah x thn sakit terus balek x lah jauh sgt uah sedara kat KAY EL jer~

okey tu je nak cite tuk harini.. nnty  bila kerajinan aq update agi oke? 

Gembira Giler!

Yeah! akhirnya siap jugak blogger nie! 1 hari jer siap tuk background ..
kiranya 2 harilah siap sbb + buad blogger smlm kan?? hahaha oke tuh jer baibai2!

arhhh! sakit hati..

hurmm tadi edit blog nieh tpi x boleh nk save!! vangang lah~ errr sabar jerlah~

tempat beli baju dan lain wanita termurah online di

  http://eunicefashion.com/

kisah blog baru :)

Assalamualaikum,  hye! aq Nad (bkn nama sebenar) aku x der lah ada cita banyak tapi aq nk buad blog nie tmpat luahan rasa hati, tempat kongsi benda baru n Anything.. sebelom nie aq ada blog dn dah hias cntik2.. nthen aq buang sbb mlas dan x der benda nk dikongsikan.. hahaXD

korg boleh jer nk kongsikan ape2 kat sini .. 

--- selamat berkenalan ----